ORIGINAL DIRTY MARTINI

 “shaken not stirred”

“shaken not stirred”

“het zijn ooit de woorden van James Bond geweest, en de dirty martini werd daarmee meteen de meest bekende cocktail ooit. De original wordt gemaakt met gin en droge vermouth. De ‘dirty look’ krijgt die door er een paar olijven aan toe te voegen.”

TOOLS: LEPEL (STIRRED) OF SHAKER (SHAKEN)    GLAS: MARTINI       IJS: GEEN OF BLOKKEN

De smaak

een zeer verfijnde cocktail die niet iedereen even graag zal lusten. degene die hem lustten, zullen er driedubbel zo hard van kunnen genieten.

De INGREDIËNTEN

60 ML GIN (naar keuze)

30 ML LILLET VERMOUTH

OLIJVEN (3 STUKS AAN EEN PRIKKER)

EXTRA: EEN TAKJE ROZEMARIJN 

De WERKWIJZE

  1. gebruik een met ijs gekoeld martini glas. je hebt twee opties: je kan de cocktail maken in het glas zonder ijs (stirred) of in de shaker met ijs (shaken).

  2. indien je voor ‘shaken’ gaat voeg je ijs toe in de shaker. voor ‘stirred’ heb je geen ijs nodig.

  3. je voegt 60 ml gin en 10 ml lillet vermouth toe aan je glas of shaker.

  4. je schud met je shaker of roert even in je glas. indien je een shaker gebruikt, giet je je shaker uit in je glas.

  5. je prikt drie olijven op een stokje en legt deze fancy in het glaS. DE OLIE VAN DE OLIJVEN komt direct VRIJ EN wordt VERMENGT IN JE GLAS, WAT EEN TROEBELE UITSTRALING GEEFT. VANDAAR DE NAAM DIRTY MARTINI! 

MEER VAN DEZE RECEPTEN?

MET ALCHEMISTBOX HEBBEN THE COCKTAILS & CREATIVITY COMMUNITY OPGERICHT. EEN COMMUNITY DIE DRAAIT OM HET DELEN VAN COCKTAILRECEPTEN EN -WEETJES, MAAR OOK CREATIEVE TRENDS. OOK JIJ KAN LID VAN DE COCKTAILS & CREATIVITY COMMUNITY EN MAANDELIJKS UNIEKE COCKTAILRECEPTEN, DE LAATSTE COCKTAILWEETJES EN DE NIEUWSTE CREATIEVE TRENDS KRIJGEN.