Why we do what we do


Ons verhaal begint ongeveer een kleine week voor het inluiden van het nieuwe jaar. Naar goede gewoonte zouden we oudjaar vieren met onze beste vrienden en zouden we allemaal samen genieten van feestelijke huisgemaakte gerechten.

Anders dan vorig jaar, verdeelden we de taken vooraf. Op die manier zou iedereen zijn steentje kunnen bijdragen en zou dit garant staan voor een zeer geslaagde avond. Wij namen de opdracht op ons om het gezelschap te voorzien van passende cocktails, maar dit bleek iets moeilijker dan gedacht. We wilden eens iets anders aanbieden dan de standaard Gin&Tonic met een schijfje komkommer en ons beperkt studentenbudget weerhield ons ervan om dure exclusieve producten te kopen.

Op onze eindeloze zoektocht naar het perfecte aperitief stootten we al snel op een aantal serieuze problemen:

  • Waar vind ik originele cocktails?
  • Hoe kan ik deze cocktails maken zonder grote hoeveelheden speciale ingrediënten te kopen, die daarna toch niet meer worden gebruikt?
  • En waar vind ik deze speciale ingrediënten überhaupt?

Op de vooravond van 31 december hadden we nog steeds geen idee welke cocktail we wilden serveren, dus besloten we naar de supermarkt te gaan, om daar wat inspiratie op te doen. We kochten opgelegde peren, bevroren aardbeien, kleine flesjes siroop van Monin, twee pompelmoezen, garnering voor Gin&Tonic en verschillende soorten alcoholische dranken. De volgende stap was pure improvisatie en heel veel mislukte cocktails.

Op 1 januari, om 6 uur ‘s morgens, na een heleboel creatieve hersenspinsels en buikpijn van alle mislukte drankjes, ontstond het prille idee voor de Alchemist Box. De basis van het idee was simpel. Hoe vermijden we ons cocktailprobleem de komende jaren en hoe kunnen we andere mensen laten meegenieten van deze oplossing?

 

Samen uit, samen thuis

Perfect zijn we niet en zullen we waarschijnlijk nooit zijn. Toch kunnen we er naar streven. Heb jij een FAvoriete cocktail dat wel eens een originele aanvulling op ons assortiment kan zijn? wil je ons een complimentje geven? of eerder wat OPBOUWENDE KRITIEK? 

Laat het ons weten, dan werken we er samen aan.

 

naam *
naam