THE MOJITROSS

Mojitross

Met dit recept eren we een geweldige Belgische drank genaamd Albatross. Net zoals de vogel staat de drank voor uitslaan van je vogels om de wilde wereld (van de mixology) in te duiken zonder om te kijken. Ontdek hier alles over deze Belgische likeur, we hebben oprichter Thomas Geers namelijk geïnterviewd.

TOOLS:  Muddler and cocktaillepel  GLAS: Long         IJS: Crushed

De smaak

Albatross is een licht apéritief gemaakt van verse braambessen en citroenen. Aan de naam van de cocktail kan je alvast bedenken welke richting we er mee uit zijn gegaan voor dit recept. 

Single serve ingrediënten

30ML RIETSUIKER
50ML ALBATROSS
10-12 MUNT BLAADJES
5 SCHIJFJES LIMOEN
50ML SPUITWATER
OPTIONEEL: 5 DRUPPELS CRANBERRY BITTERS

De werkwijze

  1. Plaats vijf schijfjes limoen en 30ml rietsuiker in een gekoeld glas.

  2. Plet alles samen met je muddler zodat al het sap van de limoen vrij komt.

  3. Plaats de muntblaadjes in je hand en begin te klappen. Grappig zicht, maar dit zorgt ervoor dat de muntblaadjes al hun aroma’s loslaten. Om het helemaal af te maken wrijf je de muntblaadjes nog over de rand van het glas, voor ze in het glas te plaatsen.

  4. Even roeren met je cocktaillepel zodat de smaken van de limoenen, de rietsuiker en de muntblaadjes samen komen.

  5. Vul je glas nu voor de helft met crushed ijs.

  6. Je voegt 50 ml Albatross toe aan je glas en je roert nog eens. Eventueel vul je je glas nu volledig met crushed ijs.

  7. Als laatste voeg je het spuitwater nog toe. Dit zal +- 50 ml zijn. Afwerken doen we met enkele muntblaadjes en cranberry bitters indien je deze hebt voorzien.

  8. Wacht toch nog even met het drinken van je cocktail. Neem eerst de perfecte foto van je creatie, deel hem met de #alchemistbox en voila, je bent klaar. Geniet van je self made Mojitross!

MEER VAN DEZE RECEPTEN?

Met Alchemistbox hebben we ‘the cocktails & creativity community’ opgericht. Een community die draait om het delen van cocktailrecepten en -weetjes, maar ook de laatste creatieve trends. Ook jij kan lid worden van de cocktails & creativity community en maandelijks unieke cocktailrecepten, de laatste cocktailweetjes en de nieuwste creatieve trends krijgen.