ORIGINAL DIRTY MARTINI

"SHAKEN, NOT STIRRED", Zei James Bond ooit, en de dirty martini werd daarmee meteen de meest bekende cocktail ooit. De original wordt gemaakt met gin en droge vermout, maar er bestaat ook een variant waarbij de gin vervangen wordt door wodka. Het krijgt de 'dirty look' door er een paar olijven aan toe te voegen.  

TOOLS: LEPEL (STIRRED) OF SHAKER (SHAKEN)    GLAS: MARTINI       IJS: GEEN OF BLOKKEN

INGREDIËNTEN

60 ML GIN
30 ML LILLET VERMOUTH
OLIJVEN (3 STUKS AAN EEN PRIKKER)

EXTRA: EEN TAKJE ROZEMARIJN 

WERKWIJZE

GEBRUIK EEN MET IJS GEKOELD MARTINI GLAS. JE KUNT DE COCKTAIL MAKEN IN HET GLAS (STIRRED) OF SHAKEN MET IJS. ALS JE STIRRED GEBRUIK JE GEEN IJS EN HOUD JE DE COCKTAIL ZO PUUR MOGELIJK. IK HOUD ERVAN OM MIJN COCKTAIL GOED TE MENGEN MET EEN SHAKER MET VEEL IJS. VOOR HET UITSCHENKEN MAAK JE EEN PRIKKER MET 3 OLIJVEN. VOOR DE EXTRA SMAAK HEB IK GEKOZEN VOOR GEMARINEERDE KNOFLOOKOLIJVEN. BIJ HET UITSCHENKEN VAN JE COCKTAIL ZUL JE ZIEN DAT DE OLIE VAN DE OLIJVEN DIRECT VRIJ KOMT EN VERMENGT IN JE GLAS, WAT EEN TROEBELE UITSTRALING GEEFT. VANDAAR DE NAAM DIRTY MARTINI! 

DirtyMartini_alchemistbox

WIL JE GEWOON ZELF OP EEN MAKKELIJKE MANIER DE PERFECTE ZOMERCOCKTAIL MAKEN? BEKIJK DAN ZEKER EENS ONZE RED GINGER. BINNEN DE TWEE DAGEN IS DIE BIJ JOU GELEVERD!

OF WIL JE LIEVER OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE MEEST ORIGINELE, UNIEKE EN TRENDING COCKTAILRECEPTEN? SCHRIJF JE DAN NU IN VOOR ONZE COCKTAIL COMMUNITY!