Belgian Americano - Premium Vermouth Cocktail

Belgian Americano - Premium Vermouth Cocktail

from 29.95

"Een Italiaanse klassieker, met een Belgisch staartje. "

Dat is de Belgian Americano. Het Belgische staartje vinden we terug in de Biercee Bitter, de allereerste fruitige bitter in België. Het klassieke Italiaanse is dan weer het werk van het recept en de Carlo Alberto Red Vermouth. Deze cocktail haalt het beste van twee werelden bij elkaar en mengt deze tot een verassende maar geweldige cocktail.

Ontdek jij ook de bartender in jouw? Krijg met deze easy-made cocktail de kans om jouw creativiteit ten volle te benutten en zelf te creëren! Je hoeft geen recept meer op te zoeken, niet meer naar verschillende winkels gaan voor alle ingrediënten en je moet geen overschot meer weggooien. Allemaal niet nodig want ...

Deze Alchemistbox bevat alle ingrediënten om zelf 4 perfect-served Belgian Americano cocktails te creëren. Daarnaast zijn er nog paar extra's zoals:

□ Maak het persoonlijk en laat gratis een kaartje schrijven. Voeg wel zeker de naam van de persoon toe!

□ Wordt een echte bartender en krijg gratis de nodige bar uitrusting met een Alchemist-maatbeker en -barlepel erbij!

Ontdek deze nieuwe smaak nu en maak een geweldige indruk op al jouw medemensen met jouw cocktailkunsten en -kennis!

voeg Luxe glazen toe:
Quantity:
Ontdek nieuwe smaak

About this unique cocktail

Belgian Americano. Een cocktail uit de shortdrink-klasse en officieel lid van de International Bartender Association-cocktails werd voor het eerst geserveerd in de jaren 1860. Oorspronkelijk noemde dit drankje 'Milano-Torino' vanwege de ingrediënten. De campari likeur komt uit Milaan en Cinzano uit Turijn.

Om deze cocktail een Belgische tint te geven werken we met Biercee Bitter in plaats van Campari. Biercee Bitter is de allereerste fruitige bitter in België en wordt gemaakt in Henegouwen. De distillerij had maar liefst 70 jaar ervaring in het distilleren van kruiden, planten en vruchten om uiteindelijk de eerste fruitige bitter te ontwikkelen.

Toch behouden we ook de Italiaanse klasse van deze cocktail met Carlo Alberto Red Vermouth. Deze vermouth met een hele zomerse, warme en exotische smaak is afkomstig van Turijn. De vermouth wordt ook nog eens gekruid met 25 specifiek geselecteerde kruiden.

Meng dit samen met Schweppes Pink Pepper Tonic en wat Grapefruit bitters en je krijgt een Belgische cocktail met een zuiders en een zeer verfrissende wending.

 

 

 

How to make video

What's in the box

1 x 100ml Carlo Alberto Red Vermouth

1 x 100ml Biercee Bitter

1 x 5ml Grapefruit Bitters

2 x 200ml Pink Pepper Schweppes

Cocktailspoon

Alchemist Jigger

A great experience

Belgian Americano Booklet