Smokey Spiced Apple - Whiskey Cocktailbox

Smokey Spiced Apple - Whiskey Cocktailbox

35.00

Wat zit er in een box?

1 x 100 ML OLE SMOKY MOONSHINE CINNAMON / 40° VOL

1 X 100 ML OLE SMOKY MOONSHINE APPLE PIE / 20° VOL

2 X 200 ML FEVER TREE GINGER ALE

1 X ALCHEMIST-MAATBEKER

1 X ALCHEMIST-BARLEPEL

1 X RECEPTENBOEKJE SMOKEY SPICED APPLE

SURPRISE: 1 X 5 ML ANGOSTURA BITTERS

OPTIONEEL: PERSOONLIJK KAARTJE ( GRATIS )

Quantity:
Bestellen

"Avontuurlijke cocktail met whiskey uit Amerika"

Historische ingrediënten met een eigen verhaal. De sterkte van kaneel verzacht dor een vleugje zoete appel.

Ontdek alle ingrediënten van deze cocktail:

  • Apple Pie Moonshine & Cinnamon Moonshine, twee Amerikaanse whiskey broertjes met een historisch verleden. Ze behoren tot één van de families uit de beroemde Smoky Mountains. De familie leerde de kunst van het stoken zelf om de moeilijke economische tijden te overleven. (GATLINBURG, USA)

  • Fever Tree Ginger Ale, een unieke mix van natuurlijke gember, subtiele botanische smaken en bronwater. (LONDON, VERENIGD KONINKRIJK)

  • Angostura Bitters, gemaakt met hetzelfde originele geheime recept sinds 1824. (LAVENTILLE, TRINIDAD EN TOBAGO)

  • Kaneelstokjes, om ook de geur zintuig te prikkelen. (GOIRLE, NEDERLAND)

Ontdek de bartender in jezelf en benut jouw creativiteit ten volle. Zonder dat je naar een recept moet zoeken, naar de winkel moet gaan en een hoop overbodige ingrediënten koopt. Om jouw ervaring helemaal perfect te maken hebben nog wat extra’s nog voor jou:

  • Maak het persoonlijk en laat gratis een kaartje schrijven. Voeg wel zeker de naam van de persoon toe om de verrassing compleet te maken.

  • Krijg er gratis de nodige bar uitrusting bij met een Alchemist-maatbeker en -barlepel om de perfecte cocktail te maken!

Ontdek deze nieuwe nieuwe smaak zelf thuis, of deel hem met je vrienden. Jouw Alchemistbox is bij jou in 2-3 dagen. Niet tevreden? Stuur hem gratis retour, op voorwaarde dat je stiekem nog geen slokje hebt genomen! ;-)

Het verhaal achter de cocktail

DE SMOKEY SPICED APPLE BESTAAT UIT TWEE VERSCHILLENDE SOORTEN SMOKY MOONSHINE. DE APPLE PIE EN DE CINNAMON MOONSHINE. BEIDEN ZIJN AFKOMSTIG VAN DE SMOKEY MOUNTAINS IN DE VERENIGDE STATEN.

DE OLÉ SMOKEY FAMILIE WAS ÉÉN VAN DE EERSTE FAMILIES DIE VERHUISDE NAAR DE SMOKEY MOUNTAINS TUSSEN NORTH CAROLINA EN TENNESSEE. TIJDENS MINDERE ECONOMISCHE PERIODE BEGONNEN ZIJ MET HET MAKEN VAN WHISKEY OM TE OVERLEVEN. NIET ECHT LEGAAL, MAAR ZE HIELDEN HET GOED GEHEIM.

TOEN DE WET VERANDERDE OVER HET DISTILLEREN VAN SPIRITS ZAGEN ZE EEN GROTE KANS OM HUN MOUNTAIN-MADE MOONSHINE IN DE KIJKER TE ZETTEN. ZE WERDEN DE EERSTE FEDERAAL ERKENDE DISTILLERIJ IN DE GESCHIEDENIS VAN OOST-TENNESSEE. DE WHISKEY IS GERIJPT IN WITTE EIKEN VATEN. DIT IS EEN TYPISCH AMERIKAANSE TRADITIE. 

OM DE COCKTAIL HELEMAAL AF TE WERKEN, GEBRUIKEN WE ANGOSTURA BITTERS. DIT IS EEN BITTER MET EEN HOOG ALCOHOL PERCENTAGE, SPECIAAL ONTWORPEN VOOR COCKTAILS. HET RECEPT IS UITGEVONDEN IN DE 19DE EEUW, MAAR IS TOT OP DE DAG VAN VANDAAG NOG STEEDS EEN GROOT GEHEIM. ER WORDT GEZEGD DAT ER MAAR LIEFST 40 VERSCHILLENDE INGRE-
DIËNTEN
 INZITTEN.

DEZE COCKTAIL IS ZEER TOEGANKELIJK VOOR WHISKY BEGINNERS EN VERASSEND VERNIEUWEND VOOR FERVENTE GENIETERS! HET ZAL U PERFECT SMAKEN ALS DEGUSTIEF NA EEN LEKKER KERSTDINER.