Wat is Deer Lord?

DEER LORD! is een strategisch party kaartspel, uitgevonden in België, voor mensen die ervan houden hun vrienden te misleiden, manipuleren en verwarren. Probeer ‘dingen te doen’ zonder dat je medespelers beseffen dat je kaartje aan het uitoefenen bent. Zorg ervoor dat je niet wordt betrapt terwijl je jezelf een compliment geeft, met je hoofd op tafel slaat en/of nonsens uitkraamt. Of één van de andere 259 ‘dingen’ die we voor je in petto hebben!

Cocktails & kaartspellen, what else?
— R. Ghekiere

 

HOE SPEEL JE DEER LORD?

Elke speler trekt 5 kaarten (7 voor een langer spel).
De speler die als eerste geen kaarten meer in zijn hand heeft, wint het spel.
Een spelletje duurt ongeveer 30-45 minuten en speel je met 4 tot 8 spelers.

ER ZIJN 2 SOORTEN KAARTJES: ‘DUEL’ EN ‘DOE IETS’

DUELS worden beslist tussen 2 spelers. Degene die de kaart uitspeelt, kiest de tegenstander. De groep beslist wie er wint en de kaart voor zich op tafel mag neerleggen (deze komen later nog van pas).

De andere kaartjes zeggen je om ‘IETS te DOEN’ terwijl de andere spelers aan de beurt zijn. Nadien mag je, tijdens je eigen beurt, bekennen wat je allemaal ‘hebt gedaan’. De groep beslist of je het daadwerkelijk ‘deed’ (en of dat goed genoeg was). Is dat zo, dan mag je de kaart op tafel neerleggen, voorkant naar boven. Indien niet, moet je de kaart wegdoen en een nieuwe trekken.

*NOOT*

Zorg ervoor dat de andere spelers kunnen bevestigen dat je ‘iets hebt gedaan’, anders was het verspilde moeite. Maar let erop dat ze je niet betrappen, want…

Als iemand vermoedt dat een andere speler ‘iets aan het doen’ is, roept die ‘DEER LORD!’ en omschrijft wat er ‘gedaan’ werd.

Als de beschuldigde inderdaad ‘iets aan het doen’ was, moet hij het kaartje vervangen en mag de beschuldiger een kaartje inwisselen. Maar als hij fout was, moet de beschuldiger een kaart trekken OF een kaart vanop tafel afstaan (zie je wel dat ze van pas komen).

DE GROEP BESLIST IN ELK GEVAL VAN TWIJFEL!

  • hoe een Duel wordt gevochten en wie er wint

  • of een speler ‘iets heeft gedaan’ en of dat volstond

  • wat de straf is voor valsspelen
  • alternatieve spelregels
  • eender wat

Bekijk hier het spel in actie: