Zeven weetjes over Tequila

Hola! Ja, we beginnen vandaag in het Spaans. We moeten ons een beetje inleven want op 24 Juli is het de officiële dag van de Tequila. Dit is dan ook de dag waarop we jou willen helpen om indruk te maken met je tequila kennis. Daarom hebben we voor jou alle zaken samengevat die jij moet weten om als een echte tequila specialist over te komen.

1. Tequila is niet (zo) slecht voor je gezondheid.

Het is misschien hard te geloven maar tequila heeft wel degelijk voordelen voor je gezondheid. Het kan je helpen om gewicht te verliezen, het verlaagt je stressniveau (dat wist je waarschijnlijk al) en het is zelfs goed voor je beenderen. Het Center voor onderzoek en gevorderde studies in Mexico heeft uitgewezen dat tequila het lichaam helpt met het absorberen van calcium en magnesium. Met andere woorden, het zorgt net als melk voor de opbouw van sterke beenderen. Al kan je best melk bij je cornflakes blijven doen.

2. In Londen is er groot festival dat enkel en alleen draait rond tequila en mezcal, genaamd Tequilafest.

tequilafest_alchemistbox_london

3. Ongeacht de afkomst van tequila, blijven Amerikanen de grootste tequila-drinkers.

Misschien kan je er zelf zonder foto een beeld van scheppen waarom dit precies is. 

4. Het woord tequila is afkomstig van de Nahuatl-taal.

Het betekent: ‘de plaats waar planten worden geproduceerd’.

5. Een Jimador is iemand die de agaveplant verzorgt

Hij verzorgt hem met de hand gedurende zeven jaar. Na zeven jaar kapt hij alle bladeren van de plant met een coa zodat enkel de pinã overblijft.

2013 Tequila

6.De coa is het ‘wapen’ dat de jimador gebruikt om de bladeren van de agaveplant weg te kappen (zie foto hierboven).

Zo komt hij tot De Pinã (het hart van de agaveplant) waar tequila van wordt gemaakt.

7. De duurste fles tequila is 225 000 euro waard.

De Pasion Azteca tequila is volledig geproduceerd in platina uitvoering. Er is ook een zilveren versie die ‘slechts’ 25 000 euro kost.

duurstetequila_alchemistbox_PasionAzteca

 

Nu je dit allemaal weet is het jouw beurt. Spreek snel af met een paar vrienden, schenk jullie zelf een heerlijk glaasje tequila en maak een enorm grote indruk met al je kennis. Of wil je liever nog wat meer informatie? Bekijk dan zeker onze Most Important Things about Tequila blogpost.