Vijf easy-to-make cocktails om je vrienden mee te imponeren.

Of het nu zomer is of niet, een heerlijke cocktail kan altijd wel smaken. Maar de eerste vraag die meestal naar voren schuift is: 'Hoe beginnen we eraan?'.

Uit een rondvraag bleek dat de meeste Belgische gezinnen geen cocktailshaker in huis hebben, laat staan een strainer. Hierdoor brachten we enkele koppen en smaakpapillen samen om een lijst van 5 'built cocktails', cocktails waarbij je geen fancy cocktail materiaal voor nodig hebt, te creëren zodat jij deze zomer je vrienden kan imponeren.

1. Dark & Stormy - Rum based cocktail

Dark&stormy

De smaak

De gemakkelijkste cocktail onder de lijst. Geniet van een heerlijke combinatie tussen donkere rum en kruidig gemberbier in een geslaagde cocktail die kan dienen voor iedere occasie. 

2. Red Ginger - Gin based cocktail

Red Ginger front shot.jpg

 

De smaak

Een fruitig gin-aperitief die mooi voldoet aan de smakenpalet van zoet, zuur en bitter. Geniet van de typische smaak van gin zonder de bittere nasmaak.

3. Belgian Americano - Vermouth based cocktail

Belgian Americano

De smaak

Vermout is een snelgroeiende nieuwkomer op de Belgische markt, maar in Italië is deze al eeuwenlang enorm populair. Je zou deze drank het best kunnen omschrijven als een kruidige wijn. In dit recept ontdek je Vermout in combinatie met een eerder bitter drankje genaamd Biercee Bitter. 

4. Strawberry Basil Moscow Mule - Vodka based cocktail

Alchemistbox_Strawberry_basil_cocktail

De smaak

Iedereen kent wel de wereldbekende Vodka Red Bull, dit is hem allesbehalve. Veel mensen weten niet dat vodka bij bartenders meestal zal gebruikt worden om alcohol toe te voegen aan een cocktail, zonder de smaak aan te passen. Zo zal je in deze heerlijke cocktail de verse aardbeien en basilicum helemaal tot hun recht laten komen.

5. Smokey Spiced Apple - Moonshine (whiskey) based cocktail

Smokey spiced apple front shot.jpg

De smaak

Moonshine was in Amerika een enorme hit doordat deze illegaal verkocht werd aan speak-easy bars tijdens de drooglegging. Vandaag de dag kan je hem ontdekken in deze heerlijke en avontuurlijke cocktail met een smaak van kaneel, appeltaart, en 40 verschillende kruiden. 

We hoeven je niet te vertellen dat er nog vele andere heerlijke cocktails zijn. wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste, meest unieke en lekkerste cocktailrecepten?