Mocktail vs. cocktail

De mocktail. De non-alcoholische variant van de cocktail. Vaak lijken mocktails op een normale cocktail, maar dan zonder alcohol. Zoals de virgin pinã colada of de virgin mojito. Maar lijken ze op alle vlakken zo hard op elkaar? Wij hebben ze eens vergeleken op drie vlakken voor jouw en dit zijn onze bevindingen.

1. Gezondheid.

Je neemt een van de ongezondste stoffen weg uit de cocktail. Uiteraard is de mocktail dan gezonder. Al moet je toch maar oppassen. Je maakt je mocktail zo gezond of ongezond als je zelf wil. Uiteindelijk ben jezelf degene die de producten kiest. Je kan er ook een non-alcoholische suikerbom van maken. De mocktail is dus niet altijd gezonder dan de cocktail maar in het algemeen kunnen we stellen dat de mocktail gezonder is dan de cocktail. Het kan zelfs volledig passen in jouw dieet. Mocktail vs. cocktail. 1-0.

2. Bereidbaarheid en prijs.

De moeilijkheidsgraad is bij de cocktail even hoog als die bij zijn non-alcoholische tegenhanger. Een mojito is even moeilijk te maken als een virgin mojito. En andersom. De prijs van beide is wel verschillend. Bij cocktails is de alcohol vaak het duurste ingrediënt. Als je die weglaat is het dus goedkoper. Dit is ook zo bij de mocktail. Die is goedkoper omdat de alcohol natuurlijk niet moet worden gebruikt. Mocktail vs. Cocktail. 3-1.

3. Toegankelijkheid.

Iedereen komt in aanmerking voor een mocktail. Maar niet iedereen komt in aanmerking voor een cocktail. Zwangere vrouwen, kinderen, etc. Allemaal kunnen ze genieten van een heerlijke mocktail. Een cocktail daarentegen is niet aan te raden voor hun! Another win for the mocktail dus. Mocktail vs. Cocktail. 4-1.

De winnaar

Plottwist. Er is geen winnaar. Ondanks dat de mocktail misschien wat meer voordelen heeft tegenover de cocktail, houden we gewoonweg van cocktails. Het gevoel dat je krijgt bij het drinken van een cocktail is geweldig. Het geeft gevoel van samenhorigheid en voldaanheid. Een beloning na een hele dag, week, maand hard werken. Een korte tijd om alles even te vergeten en niks anders te doen dan te genieten. En het feit dat je hierbij die keuze hebt tussen een alcoholische versie en een non-alcoholische versie is geweldig. We hebben ze beide nodig en daarom is het een gelijkspel tussen deze twee lekkernijen.

Ondertussen zin gekregen in een lekkere mocktail? Of toch liever een cocktail? Of nog geen keuze kunnen maken? Geen enkel probleem, doe wat inspiratie op bij onze recepten en laat ons weten wat jouw keuze was!