Het verhaal achter de Hierbas x Alchemistbox

Hierbas x Alchemistbox

Op een leuke en sociale manier, creativiteit stimuleren en voor iedereen toegankelijk maken. Het is onze Alchemist-missie. De reden waarom we elke dag opnieuw het beste van onszelf geven. Toen we besloten om een nieuwe cocktailbox te lanceren was de belangrijkste vraag die we onszelf stelden dan ook: “Welke merken hebben dezelfde creatieve waarden als ons en kunnen ons helpen om onze missie te volbrengen?”. Lang moesten we niet zoeken naar een antwoord.

Syrco Bakker’s kruiden van de duinen

Hierbas De Las Dunas, vrij vertaald kruiden van de duinen was de perfecte oplossing. Een kruidenlikeur op basis van kruiden, bloemen en planten: handgeplukt vanuit de Zeelandse duinen. Gecreëerd door Syrco Bakker, chef-kok van het Michelinster restaurant Pure C. Hierbas De Las Dunas was niet vreemd voor ons, zoals je kan zien in de volgende anekdote:

Onze creative manager Ellen werkt samen met Syrco in Pure C. Regelmatig kwam ze thuis met enkele flessen drank. “Ik heb Hierbas De Las Dunas bij van mijn chef Syrco”, zei ze dan steeds. Opvallen deed de likeur zeker op de drankenkast, met zijn typische witte papieren omhulsel. De mensen die langs kwamen vroegen er geregeld naar: “Wat is die witte fles daar?”. Na een korte uitleg en enkele proevertjes was iedereen overtuigd en kwam er een tweede vraag. “Kan je eens een paar flessen voor mij kopen?” of “Waar kan ik dit vinden?”.

We konden ons dan ook geen betere partner bedenken en waagden onze kans. Ellen sprak Syrco aan over een mogelijke samenwerking en wat volgde was een enthousiaste “JA LET’S DO THIS”. Syrco en Ellen vlogen er meteen in: samen gingen ze aan de slag om een uniek recept te bedenken, dat jij zelf gemakkelijk thuis kan maken. Na enkele weken brainstormen, cocktails proeven, nog meer brainstormen en nog meer cocktails proeven hadden ze het perfecte recept gevonden.

De Alchemix

Om de perfecte balans te vinden tussen zoet en bitter, gingen beide creatievelingen eerst op zoek naar een tegenhanger voor de kruidige zilt zoete smaak van Hierbas De Las Dunas. Ze kwamen bij Supasawa, een zure, Belgische premium mixer voor cocktails. 

Door Supasawa toe te voegen kreeg de cocktail een iets te zure smaak, zo merkten merkten Syrco en Ellen op. De oplossing werd gevonden in de vorm van Monin Lemongrass: een siroop op basis van citroengras. De frisse en tegelijk zoete smaak van Monin in combinatie met Supasawa bleek de perfecte aanvulling te zijn op de kruidige ziltzoete smaak van Hierbas De Las Dunas. De Alchemix was ontstaan, en als finishing touch viel de keuze op de Fever Tree Mediterranean Tonic.

Tot in de perfectie

Ondanks dat Syrco en Ellen al tevreden waren over de cocktail en de combinatie van smaken, hadden ze het gevoel dat er toch nog iets ontbrak. De kers moest nog op de taart worden gezet. Er werd druk gezocht naar de perfecte afwerking. Door enkele rozemarijn olie toe te voegen vielen uiteindelijk alle puzzelstukjes in elkaar. Ze kozen ervoor om de rozemarijn olie van Massimo Bottura te gebruiken, een wereldberoemde Italiaans driesterrenchef. Onze nieuwe cocktailbox was helemaal klaar nu, én van sterrenniveau.

We zijn er bijna

Ondertussen werken we hard aan de officiële lancering van onze nieuwe box en ondanks enkele vertragingen en problemen waardoor we iets meer tijd nodig hadden, kondigen we met veel trots aan dat de officiële lancering 14 september zal zijn. Toch kan jij al vroeger proeven van dit nieuw en uniek cocktailrecept!

Vanaf 1 september kan jij jouw Hierbas x Alchemistbox al bestellen. De voordelen hiervan? Indien je een pre-order doet krijg jij jouw cocktailbox gratis thuis geleverd met de code ‘hierbasxalchemist’. Daarnaast ontvang je jouw cocktails al op 14 september, voor de officiële lancering dus.

Stay tuned, volg ons op sociale media en wees de eerste die deze nieuwe cocktail proeft! Ons volgen kan via onderstaande links. Bedankt en tot snel, met meer cocktailnieuws!