Drie cocktailmixers die jij altijd in huis moet hebben.

Mixers. De non-alcoholische vloeistof die net dat tikkeltje extra smaak en volume toevoegt aan jouw lievelingscocktail. Veel gemixte drankjes bestaan uit ongeveer drie vierde mixer. Een rum-cola bijvoorbeeld. Eigenlijk is dat een rum cola-cola-cola. De juiste mixer kiezen is dus zeer belangrijk. Daarom hebben wij voor jou deze drie mixers op een rij gezet. Drie mixers die noodzakelijk zijn in jouw cocktailbar!

1. Fruitsap

Fruitsap is absoluut een noodzakelijke mixer in jouw cocktailbar. En dit kan heel breed gaan. Van tomatensap tot limoensap of zelfs ananassap. Allemaal komen ze wel eens van pas in jouw cocktail en zorgen ze net voor dat tikkeltje extra. Nog een andere reden om fruitsap zeker in jouw bar te hebben klaarstaan is omdat het gewoon bij alles past. Het geeft jouw cocktail die fruitige, zomerse toets.

Uiteraard raden we aan om vers geperst sap te gebruiken. Niet enkel voor de betere smaak maar ook voor jouw gezondheid. Vers sap is namelijk gezonder als voorgemaakt sap. En nog een laatste tip. Als je je tanden hebt gepoetst, drink je best het eerste uur geen fruitsap meer. De smaak is niet meer wat die zou moeten zijn dan en proeft zelfs een beetje chemisch. Dit vertellen we uit eigen ervaring!

2. Tonic en bruiswater

Ook tonic en bruiswater zijn essentiële ingrediënten voor de perfecte cocktailbar. We beginnen met bruiswater. Bruiswater geeft een unieke twist aan jouw cocktail die geen enkele andere drank kan geven. Het verzacht de smaak van de alcohol en je kan het ook bij enorm veel cocktails gebruiken. Bij een mojito, een ginfizz of zelfs een heerlijke old school scotch en soda. Één voor één hebben ze bruiswater nodig om tot hun unieke smaak te komen.

Uiteraard is ook tonic een must have. Bekend van de combinatie met gin is tonic de laatste jaren dé mixer geworden. Tonic maakt of breekt gewoon jouw gin-tonic. Of moet ik gin-tonic-tonic-tonic zeggen? Het maakt niet uit hoe goed je gin is, als de tonic er niet goed bij past is het allemaal voor niks geweest.

Nog een klein detail bij deze mixers. Het sprankelende, bruisende in deze drankjes zorgt ervoor dat jouw lichaam de alcohol sneller opneemt. Dus wees voorzichtig in de hoeveelheid die je drinkt. Vooral voor beginnende cocktail drinkers kan dit wel eens gevaarlijk zijn.

3. Ijs

Ijs belangrijk in een cocktailbar? Ja! Cocktails zijn niks of toch zeer weinig zonder ijs. Denk er maar eens over na. Zo goed als elke cocktail heeft ijs als ingrediënt. Het zorgt niet enkel voor een lekkere frisheid, maar het wordt een deel van jouw cocktail als het smelt. Zéér belangrijk dus om het juiste ijs te kiezen. Hier enkele tips.

We beginnen bij het begin. De wetenschap zegt dat ijs, een vaste vorm van water is. En zoals we ondertussen weten, smelt het ijs in onze cocktails. Begin dus zeker met het kiezen van water dat je ook zou drinken. Je wilt geen rioolwater in je cocktail natuurlijk. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste vorm te kiezen. Deze drie vormen ijs komen het meest voor: Ice cubes, shaved ice en een ice ball.

Elke cocktail vereist een ander soort ijs. Zo zijn gemixte drankjes perfect voor ice cubes. Net zoals een drankje on the rocks. Shaved ice past het best bij frozen cocktails, zoals de frozen daiquiri. En de ice ball is iets nieuw. Deze wordt populairder en populairder en wordt het vaakst gebruikt bij het drinken van een drankje on the rocks. En wil je toch nog net dat tikkeltje extra? Geen probleem. Het leuke aan ijs is, dat je je eigen smaak er zonder problemen aan kan toevoegen. Aardbei-ijs, appel-ijs, je kan het zo gek niet bedenken of je kan het maken!

Deze drie mixers zijn dus noodzakelijk in jouw perfecte cocktailbar. Ze hebben elks hun eigen unieke eigenschappen die voor een unieke smaak zorgen. Ook zin gekregen in een cocktail? Bekijk al onze recepten en maak zelf een lekkere cocktail met één van deze mixers. Of heb je een heerlijke eigen creatie? Stuur hem gerust eens door!