De perfecte cocktailnight in drie stappen

De perfecte cocktailnight in drie stappen

De warmte op je huid, zonnebril op je gezicht, die leuke zomeroutfit aan. Ik denk dat we allemaal wel meer van de zomer dan van de winter houden. De sfeer is los, je geniet vol van het leven en je bent oprecht gelukkig. Deze leuke zomervibe roept dan ook voor cocktails. Want wees nu eerlijk, wat is een zomer zonder cocktails? Niet compleet. Er is dus geen andere optie dan occasioneel een cocktailnight te houden! Hoe begint u daaraan? Simpel met ons drie stappenplan.

1. Zoek een uniek en origineel recept op

Niet dat er iets mis is met een klassieke mojito, integendeel, toch wil je jouw vrienden echt verrassen met jouw cocktail kennis. Je zoekt dus wat verder en je vindt het perfecte recept of zelfs recepten. Je bekijkt alle ingrediënten en zoekt op waar je deze kan vinden.

Dan is het tijd om te shoppen. Je gaat alle producten in de verschillende winkels halen en eens thuis ben je bijna klaar om te beginnen met het maken van cocktails. Koop zeker alles aan in de juiste hoeveelheden zodat je achteraf niet met een hoop overschot zit! Nog een laatste tip, vergeet zeker geen ijs!

2. Zorg voor het juiste materiaal

Elke vorm van ambachtelijk werk vereist zijn eigen set of skills, maar ook een set gereedschap. Dat is niet anders bij het maken van cocktails. Het materiaal dat je nodig hebt hangt af van jouw cocktailrecept. Is de moeilijkheidsgraad van de cocktail hoog, heb je specifieker materiaal nodig dan bij een easy-made cocktail.

Bij een easy-made cocktail volstaat het om een maatbeker en barlepel te hebben. Wil je de professional in jezelf bovenhalen? Dan moet je ook een strainer en shaker hebben om de perfecte cocktail te maken!

Uiteraard moet je cocktails drinken in cocktailglazen. Voorzie daarom hippe en handige cocktailglazen zoals het Libbey-glas.

3. Start met creëren en geniet van jouw cocktail

Je hebt een recept, de juiste ingrediënten en het juiste barmateriaal. Je bent helemaal klaar om jouw cocktail te creëren. Het leukste deel van de cocktailnight. De bartender in jezelf komt naar boven. Leuk experimenteren met unieke ingrediënten en plezier maken op een creatieve manier. Kan het nog beter?

Het kan zeker nog beter. De cocktails zijn klaar en het is tijd om beloont te worden. Laat de cocktail smaken. Je proeft en ontdekt een heerlijke nieuwe smaak, door jezelf gecreëerd. Dat is NOG beter!

De cocktail kriebels gekregen? Geen probleem. Ontdek onze Alchemistboxen en creëer en deel zelf unieke cocktails in een handomdraai!