Bloed maken voor jouw Halloween-cocktail? Ontdek hoe!

eetbaar bloed maken

Horrorfilms zijn terug op televisie, pompoenen worden zichtbaar in het straatbeeld en heksen hangen weer aan de huizen. Het is duidelijk: Halloween staat weer voor de deur, de meest griezelige periode van het jaar. Wij onderzochten hoe we jouw cocktails halloween-proof kunnen maken met de nodige creativiteit. Het antwoord? BLOED!

De perfecte ‘bloody’ halloween cocktail

Als jij wil scoren op Halloween, dan moet je vooral verder lezen. Hoe ga je dit doen? Met niets minder dan eetbaar bloed! Dankzij ons duivels makkelijke recept verschieten je vrienden en familieleden zich binnenkort hélemaal een bult. Klaar om jouw masterplan uit te voeren? Super! Toch wil Alchemistbox nog even benadrukken dat eetbaar bloed enkele eigenschappen heeft waarvan je maar beter op de hoogte bent.

 1. Om het visueel perfect te maken, begin je best met een beetje bloed, en voeg je geleidelijk aan meer toe totdat je het gewenste effect hebt. Het is namelijk makkelijker om iets meer toe te voegen dan om het teveel te verwijderen.

 2. Niet al het bloed gebruikt? Bewaar je “bloed” dan in een luchtdichte verpakking: zo blijft het nog een maand goed bij kamertemperatuur.

 3. Let op: (fake)bloed is niet eenvoudig om uit te wassen. Dit spul kleurt alles waarmee het in contact komt, dus blijf best uit de buurt van kleding, stoffen of plekjes waar je liever geen rode vlekken ziet!

 4. Jouw bloed blijft nog een tijdje kleverig: je bent dus best nog voorzichtig met de stukken die je behandeld hebt.

 5. Alle gels met rode vloeistof zijn vrij tot zeer dieronvriendelijk. Je gaat dus best op zoek naar betanine, ofwel E-162, dit is afkomstig van bietenrood. Je lichaam neemt dat niet op, je plast het gewoon uit. Er bestaat ook pink pitaya poeder, voor roze kleurstof.

eetbaar bloed maken

Zo, nu kent nepbloed geen geheimen meer voor jou met Halloween. Durf je nog verder? Ontdek dan hier het hele recept:

Ingrediënten

 • 1 kop maïssiroop

 • 2 eetlepels water

 • 2 eetlepels rode gelvoedselkleuring

 • 1 eetlepel chocoladesiroop

 • 2 eetlepels maizena

Hoe bereiden

 1. Combineer alle ingrediënten in een kom die groot genoeg is.

 2. Gebruik je handen om alles te mengen. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Dan is de blender ook een optie!

 3. Je nepbloed is al klaar! Steel de show op Halloween en jaag iedereen de kast op van het verschieten!

eetbaar bloed maken

Het bovenstaande recept is de perfecte basis om te beginnen. Maar afhankelijk van de look waar je voor gaat, kan je ook naar hartelust zelf experimenteren. Voeg bijvoorbeeld wat meer water toe voor een vloeibaarder effect. Wat gebeurt er dan als je net minder water toevoegt? Juist ja, dan zal je nepbloed een stuk dikker zijn!

Chocoladesaus helpt dan weer om de rode kleur te benadrukken, zodat je eetbare bloed er enorm realistisch uitziet. Past chocoladesaus niet bij je gerecht? Voeg dan een paar druppels bruine, zwarte of paarse kleurstof toe.

Nu nog toepassen…

Weet je niet goed met welke cocktails je dit drinkbaar bloed kan combineren? Geen probleem, we hebben er drie opgesomd voor jou.

Brian De Herdt