Belgische creativelingen: de beste concept stores voor jou geselecteerd

Belgische concept stores

Een concept store. Je hebt er vast al wel eens van gehoord. Maar wat is dat nu eigenlijk? Je zou een concept store kunnen omschrijven als “een winkel waar niet alleen het verkopen van producten centraal staat. De inrichting en het assortiment van de winkel zijn afgestemd op een centraal thema of een bepaalde lifestyle.” 

Deze thema’s of lifestyle zie je dus terug in onder meer de creatieve producten die de concept stores aanbieden, of de bepaalde sfeer die de winkel schept.

Ook in België zijn er verschillende creatieve hotspots te vinden waar het erg leuk winkelen is! Alchemistbox zocht speciaal voor jou de hipste concept stores van Vlaanderen uit, zodat je met de feestdagen in aantocht nog heel wat inspiratie kan opdoen. In de meeste verkooppunten zal je zelfs Alchemistboxen zien liggen, ongeduldig aan het wachten tot ze worden opgehaald door hun baasje… 

Creatieve concept stores op jouw maat

Piet Moodshop - https://www.pietmoodshop.be 

Met twee toplocaties in hartje Gent is deze concept store vast en zeker het bezoeken waard. Zaakvoerder Christophe is één brok creativiteit en dat voel je direct als je een van hun concept stores binnenwandelt. Een bezoekje aan Gent? Zet ‘Piet Moodshop’ dan maar op je to-do lijstje!

Locaties

Sint-Pietersnieuwstraat 94, 9000 Gent

“Een voormalige drogisterij met unieke decoratie items, sfeermakers voor je interieur en geschenken.”

Hippoliet Lippensplein 22, 9000 Gent

“Een strak industrieel pand met unieke office gadgets, lifestyle en urban necessities.”

Instagram https://www.instagram.com/pietmoodshop/ 

ScoopStore - https://www.scoopstore.com 

ScoopStore wil originaliteit stimuleren door winkelruimte te verhuren aan jonge, creatieve opkomende merken: in elk filiaal vind je dus verschillende ondernemers ‘onder het dak’ van ScoopStore. Zo kunnen deze merken op een toegankelijke manier de creatieve shopper in de straat te bereiken. In elk filiaal kom je terecht in een wereld van durf en creativiteit.

Locaties

Kloosterstraat 66, 2000 Antwerpen

Hoogpoort 57, 9000 Gent (SOON TO BE)

Minckelersstraat 1, 6211 GX Maastricht (NL)

Bruul 122, 2800 Mechelen

Instagram https://www.instagram.com/scoopstore/ Lily’s - https://shoplily.be  

Met “Life’s little Luxuries” als slogan zet Shop Lily’s direct de toon: deze concept store is er voor iedereen die van ‘fashion, gadgets en gifts’ houdt. Met een uitstekende klantenbediening en hippe events blinken zij telkens uit. Zelf ontdekken? Op 14 december is het ‘late night shopping’ in Oostende en serveert het Alchemistboxteam die avond jou graag heerlijke Alchemist-cocktails.

Locaties

Onze-Lieve-Vrouwe-Straat 120, 2800 Mechelen

Hertstraat 5, 8400 Oostende

Instagram https://www.instagram.com/shoplily_/ 

Perron 47 en 87 - https://www.perron47.com & http://www.perron87.com    

Bij een uitje naar Sint-Niklaas krijg je twee concept stores voor de prijs van één trip! Perron 47 en 87 in de Stationsstraat zijn twee leuke conceptstores in het hart van de provinciestad. Perron 47 focust meer op design en lifestyle, terwijl nummer 87 uitblinkt in fashion en gadgets. Ook zijn er vaak leuke evenementen: zo stelde Kamagurka hier al eens zijn cartoons tentoon. 

Locaties

Stationsstraat 47, 9100 Sint-Niklaas

Stationsstraat 87, 9100 Sint-Niklaas

Instagram https://www.instagram.com/perron.47/ & https://www.instagram.com/perron87/ 

L’Amuzette - http://www.lamuzette.be   

Nog in Gent blijven hangen door je bezoek aan Piet Moodstore? Twijfel dan niet om eens binnen te springen bij ‘L’Amuzette’. Een unieke combinatie van een leuke B&B, een creatieve concept store en rustige foodbar. Overnachten is dus ook mogelijk!

Locaties

Albertlaan 25, 8300 Knokke

Krommewal 2, 9000 Gent

Instagram https://www.instagram.com/lamuzette.conceptstore.gent/ 

Alchemistbox shoppen?

Al deze concept stores geven jouw bezoek aan deze steden net dat tikkeltje extra. Je kan ook twee vliegen in één klap slaan en tegelijkertijd jouw eigenste Alchemistbox shoppen! Je kan ons ondertussen al vinden bij meer dan 15 creatieve hotspots, verspreid over heel Vlaanderen.

Brian De Herdt