Een nieuwe maand met heel veel Alchemist-nieuws

Alchemist-nieuws

De zomer vliegt. Het is alweer augustus. We hopen dat je evenveel geniet van deze zomer als wij dat doen, want wat is het een prachtige zomer met een perfect cocktail weertje. Naast het drinken van lekkere cocktails hebben we zeker ook niet stilgezeten de voorbije maand. Zodat jij zeker op de hoogte bent van alle nieuwtjes hebben we ze allemaal op een rijtje gezet.

Hierbas x Alchemistbox

Eerst en vooral kondigen we met heel veel trots onze allernieuwste Alchemistbox aan. Onze vierde cocktailbox is er eentje op sterrenniveau en dat bedoelen we letterlijk en figuurlijk. Creatief manager Ellen De Herdt sloeg namelijk de handen in elkaar met Syrco Bakker, chef-kok van sterrenrestaurant Pure C in Cadzand. Naast chef-kok heeft Syrco zijn eigen kruidenlikeur gecreëerd en deze likeur genaamd Hierbas De Las Dunas is het hoofdingrediënt van onze nieuwe cocktailbox.

Een beetje meer uitleg over dit heerlijke drankje. Hierbas de las Dunas is een likeur van achttien soorten kruiden, bloemen en planten uit de duinen. Hoewel een likeur doorgaans met gedroogde kruiden wordt gemaakt, gebruikt Syrco uitsluitend verse ingrediënten. Het resultaat is een drankje met een pure, zilt-zoete smaak.

Hierbasxalchemistbox

Om onze eigen Alchemist-touch eraan te geven, besloten Ellen en Syrco om er een speciale Alchemix aan toe te voegen die bestaat uit Supasawa en Monin citroengrassiroop. Terwijl Supasawa een Belgische premium zure mixer is voor cocktails, zorgt Monin voor de nodige zoetheid en verfrissing in deze mix. Daar voegden ze nog Fever Tree Mediterranean Tonic aan toe en de cocktail was bijna perfect.

Inderdaad bijna perfect. Ellen en Syrco hadden het gevoel dat er iets mistte en na even zoeken wisten ze het. Om de Hierbas x Alchemist cocktail helemaal af te maken voegden ze er nog de rozemarijn olijfolie van Villa Manodori aan toe. Ook dit product is van sterrenniveau want het werd gecreëerd door Italiaans drie sterrenchef Massimo Bottura.

Onze nieuwe cocktailbox is verkrijgbaar vanaf 22 augustus voor 34,95 euro, zowel op onze webshop als bij onze partners.  Voor de vroege vogels is er een mogelijkheid om de nieuwe cocktail al te pre-orderen vanaf 14 augustus! Uiteraard gaan we deze lancering niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We willen iedereen de mogelijkheid geven om deze heerlijke cocktail te proeven en zullen dus verrassend uit de hoek komen met kortingen, prijzen en proevertjes. Blijf ons dus zeker volgen en wie weet komen we je wel ergens tegen :-). Wil je toch al proberen deze cocktail zelf te maken? Hieronder vind je het hele recept nog eens mooi uitgeschreven, speciaal voor de creatievelingen en durvers onder ons!

Nieuwe Alchemist-partners

Wij bij Alchemistbox zijn gek op creatieve zaken. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen de nodige portie creativiteit in zich heeft, maar dat het er soms niet echt uitkomt.  Met onze cocktailboxen willen we deze creativiteit stimuleren en heel Vlaanderen (en de rest van de wereld :-)) aan het creëren brengen. Alleen kunnen we dit echter niet. Daarom zijn we steeds op zoek naar soortgelijke zielen die ons hierbij kunnen helpen. Vanuit dit oogpunt hebben we de laatste maanden nieuwe partners gezocht en gevonden die dezelfde creatieve waarden dragen als ons.

Eerst en vooral zijn al de Alchemistboxen vanaf 22 augustus met Fever Tree Tonic. Uiteindelijk bestaat een cocktail vaak voor een groot deel uit de mixer, daarom kiezen wij voor de beste. Concreet gebruiken we de volgende Fever Tree’s voor onze cocktails:

  • Red Ginger: Fever Tree Ginger Ale

  • Smokey Spiced Apple: Fever Tree Ginger Ale

  • Belgian Americano: Fever Tree Indian Tonic Water

  • Hierbas x Alchemistbox: Fever Tree Mediterranean Tonic

Daarnaast voeren we nog een kleine verandering door in het recept van de Red Ginger. Vanaf 22 augustus voegen we Meyer’s Gin, de allereerste gin op basis van de kiwibes, toe aan het recept. Belgisch, ambachtelijk en laatst maar zeker niet minst een gin die creativiteit uitstraalt.

Red Ginger

Afsluiten doen we met goed nieuws voor jou. Tot op heden waren onze Alchemistboxen enkel verkrijgbaar via onze website en verschillende pop-ups maar daar voegen we nu graag drie nieuwe partners aan toe. De Gin Tonic shop in Antwerpen en Hasselt is een gekend retailer voor iedere drankenliefhebber in en rond deze twee steden. Daarnaast vind je in de creatieve giftshop AdHoc in Kortrijk ook onze al Alchemistboxen. Een aanrader als je op zoek bent naar een cadeau. Als laatste kunnen de fashionminded creatievelingen vanaf heden terecht in de webshop van Wolf Clothing Brand voor hun heerlijke cocktails en kleren. Deze drie nieuwe partners kan je ontdekken via onderstaande knoppen:

Het belooft een interessante maand te worden met veel nieuwigheden en veranderingen en het wordt een hele ervaring die we graag met jou delen. Vergeet ons zeker niet te volgen op sociale media en naast een heleboel nieuwe dingen te ontdekken, win je misschien wel één van onze prijzen. Tot snel!

Brian De Herdt