Creatieve retail: Scoopstore x Alchemistbox

Scoopstore x Alchemistbox

Teamwork makes the dream work. En dat is bij Alchemistbox niet anders: we rekenen dan ook sterk op de hulp van partners om de cocktailwereld voor jou toegankelijk te maken. Daarom kiezen we enkel voor samenwerkingen die de juiste porties creativiteit en kwaliteit bevatten: enkel zo kunnen we jouw cocktails naar een hoger niveau tillen!

Scoopstore is zo een partner die aan al deze voorwaarden voldoet. Scoopstore geeft in haar winkels opkomende en startende merken een kans. Nadat Alchemistbox succesvol getest werd in de Scoopstore van Gent, breidde de samenwerking uit naar Antwerpen en Mechelen. 

Het Scoopstore concept

Zoals gezegd kan je als starter winkelruimte huren bij Scoopstore. Met winkels in verschillende steden en op goede locaties, kunnen ondernemers op een betaalbare en risicoloze manier hun producten aanbieden. Heel wat potentiële klanten zien je producten dus liggen. De gezellige inrichting en de vlotte service van het Scoopstore-personeel krijg je er gratis bij!

De winkels bevinden zich in de hippe buurten van de grote winkelsteden (Antwerpen, Gent, Mechelen). Daarnaast is er ook een webshop: ook online krijgen startende ondernemingen zoals Alchemistbox wat meer zichtbaarheid! Een laatste voordeel is dat zij feedback geven aan de eigenaars van de merken die ze aanbieden. 

Ontstaan van het Scoopstore-idee

Oprichter Inge Wouters zag dat opkomende merken en designers vaak mooie, originele producten creëerden, maar moeite hadden met de verkoop ervan. Vaak kennen deze beginnende bedrijfjes hun klanten nog niet goed genoeg en zijn er nog aanpassingen nodig. Met als gevolg dat niet veel winkels stonden te springen om deze nieuwe producten op te nemen in hun assortiment. 

Scoopstore loste dit op door verschillende starters onder één dak te brengen. Zo hebben zij een verkooppunt, en met de feedback die ze krijgen, kunnen deze beginnende ondernemingen hun producten verbeteren. Zo ontstaat er een win-winsituatie voor zowel Scoopstore, als de ondernemers!

Alchemistbox in de Scoopstore te Antwerpen

Alchemistbox in de Scoopstore te Antwerpen

Alchemistbox x Scoopstore

Een vernieuwend retailconcept dat ons als muziek in de oren klinkt natuurlijk. Vorig jaar november startte onze samenwerking. De Scoopstore in Gent werd geopend, en nam Alchemistbox meteen op in het assortiment. Dankzij onder andere de geslaagde Alchemist Experience Days versterkten we elkaar en werd het zowel voor ons als voor Scoopstore Gent een geslaagde eindejaarsperiode.

Dit smaakte meteen naar meer, en daarom kan je vanaf begin februari jouw Alchemistbox ook in de winkels in Mechelen (Bruul 122) en Antwerpen (Kloosterstraat, 66). Zo zetten we onze missie om de cocktailwereld voor iedereen, altijd en overal toegankelijk te maken voort. Ontdekken waar jij nog allemaal een Alchemistbox vindt? Hier een overzicht van al onze partners.